Автор: desci
Публикувано на: 27.04.2011 08:44:24

Рейтинг:

Дворецът

Дворецът Тампере в Хелзинки от утре ще се превърне в едно от най-атрактивните места във Финландия. В периода от 28 април до 1 май в двореца ще бъде показана първата част от трилогията „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” под съпровода на симфоничен оркестър. За първи път финландците ще имат възможността да гледат един от най-страхотните филми в историята на киното с изпълнение на музиката от филма на живо.


Проектът стартира в Швейцария през месец март тази година, където в Люцерн филмът беше прожектиран с участието на симфоничен оркестър The 21st Century Symphony Orchestra. Идеята на проекта е във всяка страна музиката да се изпълнява от местни музиканти. Във Финландия това ще бъдат симфоничният оркестър Темпере, хорът на Филхармонията и момчешкият хор Pirkanpojat. Солисти ще бъдат Калле Пяякьонен и американската певица Катлийн Ласк.


Музиката към филма „Властелинът на пръстените” е написана от композитора Хауърд Шор. Оригиналът е записан с New Zealand Symphony Orchestra, The London Philharmonic Orchestra, The London Voices и няколко солиста. По-късно, през 2004 г. по музиката от филма е създадена симфония „Властелинът на пръстените” в шест части.


Снимка: frontrowreviews.co.uk

Дворецът Тампере във Финландия приютява „Властелинът на пръстените”
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg