Автор: admin
Публикувано на: 21.01.2009 14:14:09

Рейтинг:

Швейцарският

Курортът Ароса е популярен сред любителите на спа процедури както през зимата, така и през лятото. Градчето се намира в равнина под връх Аросер Вайсхорн (2 653м.), в швейцарските Алпи. Първите заселници се установили в планинското селище още през 13-ти век, като в момента населението му наброява 2 294 души.

Ароса добива популярност на рехабилитационен курорт през 1883г., когато един немски лекар започнал да извършва възстановителни процедури на пациенти в селището. През 1888г. там е открит първият санаториум, а от 1900г. градчето се посещава и от любители на ски. Първият ски влек се появява през 1938г., а през 1956-та е открит седалков лифт. Към момента курортът може да се похвали с писти, чиято обща дължина е 70км.

Най-голяма заслуга за популярността на Ароса има британският писател сър Артър Конан Дойл (авторът на разказите за Шерлок Холмс), който завършва едно от своите пътешествия в Алпите, именно в това градче. В последствие Дойл описва приключението си в британското списание „The Strand” през 1894г., което подтиква много жители на Острова да посещават швейцарските зимни курорти.

Снимки: arosa.ch

Галерия Ароса
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg