Автор: admin
Публикувано на: 23.02.2009 10:04:18

Рейтинг:

Туристически
Икономиката на Южна Корея изпитва големи затруднения в следствие на световната криза, а и месната валута се е обезценила с 38% през последната година, поради което е намалял вноса и възможностите на корейците да пътуват. За сметка на това, в страната се наблюдава невероятен бум на туризма.

Чужденците посещават Южна Корея предимно заради зимните курорти. Първоначално местните туристически агенции бяха силно обезпокоени ски комплексите да не останат празни през този сезон заради финансовата криза. По последни данни обаче, много хора от Югоизточна Азия, Канада и САЩ са се спряли на южнокорейските курорти.

Този туристически бум ще допринесе значително за възстановяване на финансовото състояние на азиатската държава, като собствениците на ски курорти и хотели са се амбицирали и в момента правят всичко възможно за привличане на  все повече туристи.

В резултат на тези благоприятни за Южна Корея данни, правителството е решило да обърне по-голямо внимание на туризма. Те изготвят план, чиято цел е в периода 2010-2012г. да се привлекат 10 милиона чуждестранни туристи, които от своя страна да вкарат в икономиката на страната най-малко 10 милиарда щатски долара.

Снимка: flickr.com
Галерия Река в Сеул
Туристически бум в Южна Корея
Тагове: Южна Корея, Азия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg