Автор: admin
Публикувано на: 24.02.2017 10:58:00

Рейтинг:

Коста

Ако все още не сте избрали дестинация за лятната почивка, направете го сега – подарете си едно разкошно лято на брега на Испания, в някое от китните, изпълнени с романтика бели градчета по линията на Коста дел Сол.

Коста дел Сол е една от най-предпочитаните дестинации, както за семейна ваканция, така и за романтично пътешествие. 154 километровата брегова ивица, чието име се превежда като Брега на слънцето, се простира от Алмейра до Тарифа в южната част на Испания, в областта Андалусия, провинция Малага и се слави като предпочитана дестинация за богати посетители, които обичат лукса.

Разбира се, Коста дел Сол нямаше да бъде толкова популярна, ако не може да предложи на всеки по нещо. Но да започнем от самото начало!

История и култура:

Историята на местността може да бъде проследена назад до времето на финикийците, като през времето е била населявана и от римляни, гърци и маври. Всеки от тях е оставил свой отпечатък както в архитектурата, така и в културата на региона. Както и всичко останало в Андалусия, Коста дел Сол прелива от културни забележителности. От Пикасо, през бикоборството, фламенкото и цветните феерии – регионът има какво да ви предложи.

Градове и села

Където и да решите да отседнете, няма да сбъркате – по цялата ивица на Коста дел Сол има прекрасни плажове с бисерна вода, а градчетата и селата по протежението й са на достъпно разстояние едно от друго. Ето и 3 от най-популярните:

Малага

Разбира се, започваме със столицата на провинцията Андалусия и родно място на Антонио Бандерас − един град, който бързо и с лекота печели сърцата на туристите. Може би защото благодарение на целогодишния приятен климат и умерената средиземноморска диета местните жители са винаги приятелски настроени, общителни и гостоприемни. Малага може да удовлетвори всеки вкус – музеи, галерии и културни мероприятия за по-изисканите, невероятно разнообразен нощен живот за купонджиите, малки и големи уютни ресторанти с изненадващи сетивата вкусове за гастрономите и още куп изненади ви очакват в тази действително красива и добронамерена столица.

Фуенхирола

Фуенхирола е точното място за вас, ако сте избрали да почивате със семейството си. Градът ще ви предложи 7 км. плажове, луксозни хотели и апартаменти под наем, водни паркове с неизброими забавления за деца и възрастни, огромен зоопарк, както и местната арена за борба с бикове. Има и достатъчно исторически забележителности за по-любопитните, като дворецът на маврите.

Марбея

Перлата на Коста дел Сол е Марбея (известна още и като Марбеля) – един от най-представителните и луксозни курорти. Множество пристанища за скъпи яхти, голф игрища и курсове, изискани места за хранене, нощен живот на висота – ако не обичате да пестите и искате да се отдадете на романтична почивка с половинката си, докато тънете в охолство и разкош, Марбея е точният избор. Неслучайно курортът е топ дестинация не само за туристите, но и за множество световно известни личности и събития. Като един от най-големите покер фестивали в света, например, който ще събере хиляди звезди в Марбея през лятото на 2017.

Забавления

Годишно Коста дел Сол е посещаван от милиони хора, така че не е изненадващо, че е налице цялостна инфраструктура на развлекателните съоръжения и дейности.

Брегът е с една от най-високите концентрации на голф игрища от световен клас. Всъщност те са толкова много, че често е наричан „Коста дел Голф”. В района има над 60 игрища, които предлагат курсове и терени както за начинаещи, така и за елитни професионалисти. Добър пример е Валдерама в Сотогранде, който е годишен домакин Volvo Masters.

Семействата с деца ще открият изобилие от тематични и водни паркове, картинг, сафари, маршрути за катерене, уникални градски зелени площи.

Младите посетители със сигурност ще бъдат привлечени от Пуерто Марина на Беналмадена и известния и скандален Пуерто Банус. И двете дестинации са крайбрежни портове, модерни и шикозни  и предпочитани от всеки клубен почитател, но имайте предвид, че баровете и клубовете не отварят по-рано от полунощ, затова пък купонът продължава до зори.

Коста дел Сол бързо се превръща и в топ дестинация за тези, които търсят спа и релакс почивка от най-висок класа. От арабски спа в Малага до пет звезден Thalosso и минерални извори в лукс курорти – Брегът на слънцето има здравословен вариант за бюджета на всеки.

Кухня

Кухнята на Андалусия е разнообразна, свежа и с характер. Благодарение на множеството култури, които са живели по тези места, ще можете да намерите всякакъв тип национална кухня. Непосредственото положение до морето предлага винаги свежи морски деликатеси.

И така, ако все още нямате план и резервация за лятото на 2017, потърсете своя хотел или вила и си подарете заслужен разкош в магическата атмосфера на на Андалусия!

Коста дел Сол - едно разкошно и приказно лято
Тагове: коста дел сол
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg