Автор: admin
Публикувано на: 25.06.2009 11:50:34

Рейтинг:

Портофино

Портофино се намира в провинция Генуа, на италианската Ривиера. Градът е създаден от Римляните и е едно от най-красивите средиземноморски пристанища. Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”. Бил е наречен така поради големия брой делфини, обитаващи местността.

Портофино се присъединява към Република Генуа около 1229г., но през 1409-та е продаден на Република Флоренция. В последствие сделката била развалена и градът отново станал владение на Република Генуа. През 1815г. Портофино е в пределите на Кралство Сардиния, а година по-късно - на Кралство Италия.

Градът постепенно започнал да добива популярност сред европейските аристократи и през 50-те години на миналия век се превърнал от малко рибарско селище в престижен туристически курорт. В наши дни Портофино е предпочитано място за почивка от много известни личности, а цените на недвижимите имоти там са едни от най-високите в цял свят.

Едно от най-популярните неща в Портофино е статуята "Исус от бездната", която през 1954г. е поставена в един от заливите, на 17 метра под водата. Според местните тя закриля рибарите, докато са в открито море. Други забележителности са построеният през 16-ти век Дворец Браун, църквите „Св. Мартин” и „Св. Георги”, както и параклисът „Санта Мария Асунта”, който е в готически стил.

Снимки: portofino.it и flickr.com

Галерия Портофино
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg