Автор: admin
Публикувано на: 29.12.2008 11:19:24

Рейтинг:

Сейнт

Сейнт Мориц е най-старият и един от най-известните зимни курорти в Света, намиращ се в долината Енгадин в швейцарските Алпи, на 6 000 метра надморска височина. Поради благоприятните си разположение и климат, той може да се похвали с над 300 слънчеви дни в годината.

Казват, че Сейнт Мориц е идеалното място за всеки запален скиор и това най-вероятно е така, като се има предвид, че  курортът разполага с над 230 писти. Градчето е било домакин на Зимните олимпийски игри през 1928г. и 1948г., както и на Световните първенства по ски през 1934, 1974 и 2003 г.

Населението на Сейнт Мориц е 5 600 човека, като през зимния сезон още 3 000 души идват, за да обслужват туристите. Комплексът разполага с общо 13 000 легла и годишно се посещава от 250 000 туристи, а хотелите са в традиционния алпийски архитектурен стил.

Освен с великолепните условия за ски, Сейнт Мориц е популярен и с минералните си извори, чийто лечебни свойства са познати от повече от 3 000 години, както и с провеждащите се ежегодно над 300 сценични изяви.

За тези, които обичат да се любуват на природата се препоръчва обиколка с някое от супермодерните влакчета. Експресът "Глетчер" е известен като „Най-бавният влак в света”, а маршрутът му преминава през най-живописните местности в Швейцария.

Разбира се, всяко хубаво нещо си има и своята лоша страна. Тук единственият недостатък е, че е адски скъпо, но това е и причината Сейнт Мориц да е едно от любимите места за почивка на много световни знаменитости.

Ако държите да посетите курорта, но не разполагате с големи финансови възможности, може да наемете квартира при местните жители, която ще Ви струва около 25 евро на ден. Все пак отивате да се забавлявате, а не да стоите в стаята си!

Снимки: stmoritz.ch

Галерия Сейнт Мориц
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg