Автор: admin
Публикувано на: 08.10.2009 15:48:10

Рейтинг:

В

Бордът по туризъм в Сингапур (STB) обяви, че след около месец ще стартира изграждането на новия терминал за круизи, чието построяване ще струва половин милиард щатски долара, като той ще има двойно по-голям капацитет от настоящия.

Круизната индустрия все още не е сериозно засегната от икономическата криза, като се очаква тази година броят на туристите, решили да предприемат пътешествие с круиз, да достигне 13.5млн., а през 2020-та те да се удвоят до 27 млн.

Причината Сингапур да влага такива средства в нов терминал е, че страната цели да се превърне в туристически център на цяла Тихоокеанска Азия, чиито дял от световния круизен пазар е 7%.

През 2008г. над 1 000 круизни кораба са акостирали в Сингапур, като броят на пътниците в тях е бил 920 000. Тази година местното правителство очаква цифрата да мине 1 млн., тъй като само за първите шест месеца браншът е отчел ръст от 20%, до 540 000, в сравнение със същия период на предходната година.

Настоящия круизен терминал е открит през 1991г. и оттогава круизните пътници в страната се увеличават с всяка изминала година, като за последните пет ръстът е средно с по 15%. Очаква се след отварянето на новия терминал, броят на пътниците до 2015-та да мине 1.6млн. и Сингапур да се превърне в задължителна спирка на най-големите круизи в света.

Огромното съоръжение ще е разположено на площ от 28 000кв.м., което се равнява на около три футболни игрища. Работата по него започва след месец и ще завърши през 2011-та, като ще бъдат създадени около 3 000 нови работни места в туризма и свързаните с него сектори.

В Сингапур строят впечатляващ круизен терминал
В Сингапур строят впечатляващ круизен терминал
В Сингапур строят впечатляващ круизен терминал
Читателски коментари

Анонимен 2009-10-09 13:11:20 0 отговори

Анонимен

Инвестират хората, а ние спим.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg