Автор: desci
Публикувано на: 26.03.2011 03:19:31

Рейтинг:

240-часов

Колко дълъг може да бъде един филм? Три, четири часа? Представата ни за продължителност на филм определено ще бъде променена с излъчването на най-дългия филм в света - „Modern times forever!” в рамките на фестивала за модерно изкуство IHME, който всяка година се провежда в Хелзинки. Продължителността на лентата е цели 240 часа, а темата е знаковата сграда във финландската столица Stora Enso и нейният дуел с разрушителното време.

 

Нека си представим, че човешката раса изчезне, а създаденото от нея остане, бавно променяйки се под давлението на атмосферните условия и поривите на времето. Създателите на филма, датчаните от Superflix, са събрали в рамките на няколко дни симулации на промените, които ще настъпят с архитектурния и идеологически символ на Филандия през следващите няколко хилядолетия, ако човешкият род изчезне от лицето на земята.

 

Прожекцията на филма започна на площад Kauppatori в Хелзинки на 23 март в 20.00 часа и ще приключи на 2 април в 21.00 часа. Филмът се прожектира на екран от 40 кв.м. Предишният рекорд за най-дълъг филм принадлежи на Жерар Курант и неговият 155 часов филм Cinématon, отнел на създателя си 33 години.

Галерия Хелзинки
240-часов филм показват в Хелзинки
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg