Автор: admin
Публикувано на: 07.12.2010 12:09:19

Рейтинг:

Allure

Доскоро най-големият круизен кораб в света беше феноменалният Oasis of the Seas, собственост на компанията Royal Caribbean International, но в началото на декември на своето първо пътешествие се отправи новият носител на тази титла - Allure of the Seas.

Въпреки че двата лайнера на практика са абсолютно еднакви, в крайна сметка се оказало, че Allure of the Seas е по-дълъг с нищожните 5 см., които автоматично го превърнали в новия господар на океаните и моретата, макар и това да не е бил първоначалният замисъл.

Също като своя близнак, Allure of the Seas разполага с 16 палуби, на които има място за максимум 6 400 пътника, а за задвижването на кораба се грижат шест двигателя на Wartsila V12 с мощност 97 000 киловата, позволяващи му да развива скорост от 22.6 морски възела.

И двата кораба са строени от компанията STX Europe, във финландския град Турку, като тежащите по 225 000 тона круизни лайнери спокойно могат да бъдат наречени плаващи градове, защото в тях има всичко необходимо за един мегаполис.

Освен по дължина, Allure of the Seas се отличава от своя близнак и по стойност, тъй като екипът вече е бил натрупал необходимия опит за строежа му. В него са инвестирани 1.2 млрд. щатски долара, докато в Oasis of the Seas са били вложени с 200 млн. долара повече.

Галерия Allure of the Seas
Allure of the Seas е новият най-голям круизен кораб в света
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg