Автор: vladi
Публикувано на: 06.01.2011 13:08:35

Рейтинг:

България

Реномираното световно издание Lonely Planet публикува ежегодния си списък с препоръчителните места в света, които си заслужава да бъдат посетени през 2011 година.

Много изненадващо на пето място в класация е поставена родната ни България, което е огромна чест за нашата страна и със сигурност ще привлече десетки хиляди нови туристи през настоящата година.

Още по-изненадващо е, че класацията се оглавява от Албания, която в последните 2-3 години хвърля огромни средства за популяризиране на туризма си по света и ето, че резултатите не закъсняват.

Второто място е отредено на Бразилия, следвана от африканската островна държава Кабо Верде и от най-южната страна на Централна Америка - Панама. Челната десетка се допълва от Вануату, Италия, Танзания, Сирия и Япония.

От Lonely Planet са направили и класация на препоръчителните градове за посещение през 2011-та, в която за съжаление не присъства български. Челното място се заема от Ню Йорк (САЩ), следван от Танжер (Мароко), Тел Авив (Израел), Уелингтън (Нова Зеландия), Валенсия (Испания), Икитос (Перу), Гент (Белгия), Делхи (Индия), Нюкасъл (Австралия) и Чианг Май (Тайланд).

Класациите са съставени като са взети предвид множество критерии, сред които броят на забележителностите, качеството на услугите, цената на услугите и уникалността на дестинацията.

Снимки: Клеарх и wikimedia.org 

Галерия Царевец
Читателски коментари

Анонимен 2011-02-01 08:32:47 0 отговори

Анонимен

Страхотно, но съвсем друг е въпроса колко е вярно написаното и по кои точно критерии определиха държавата ни в челната петица. Това означава ли, че е за пореден път е препоръчвана като евтина дестинация????? Страната ни има много какво да покаже на света, но сякаш на никой не пука и основния мотив за привличане на клиенти е съвсем различен, това от своя страна показва и качеството на туриста в последните години.

Анонимен 2011-01-31 23:53:40 0 отговори

Анонимен

iskam da se obarna kam avtora na tazi statia,koiato ne samo me shokira no i razsmia! gospodin......,mnogo vi molia kogato drugiat pat si izmisliate statia pone poglednete na karrtata v koia darjava se namirat izbroenite gradove!!!! zashtoto tova,koeto ste napisali,daje ne e smeshno a e jalko 4e ste propusnali 4asovete po geografia!!!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg