Автор: admin
Публикувано на: 16.12.2009 14:49:31

Рейтинг:

Барселона
Според анкета, проведена от социологическата агенция OnePoll, в която са взели участие повече от 10 000 души, Барселона е най-популярният туристически град в Европа.

Властите на Барселона смятат, че градът е най-достъпният за туристи на Стария континент, както и че неговите домакини са най-отзивчиви към нуждите на гостите си. Туристите пък са на мнение, че испанският град разполага с прекрасни паркове, плажове, слънчево време и архитектура.

Проучването показва още, че като цяло испанските градове са много обичани от туристите. Освен Барселона, в първите 20 най-популярни градове влизат Мадрид, Бенидорм, Малага, Ибиса и Майорка. На второ място в списъка на OnePoll, анкетираните са класирали френската столица Париж, следвана от италианските градове Рим и Венеция.

Като най-добра дестинация за уикенд екскурзии и романтични разходки е определена Прага (Чехия), а за най-популярен планински град - Шамони (Франция). Любителите на голфа са посочили като техен лидер Ла Манга (Испания), докато Единбург (Шотландия) е избран за най-добрият град за разглеждане на забележителности.

Снимка: flickr.com
Барселона е най-популярният туристически град
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg