Автор: admin
Публикувано на: 21.07.2009 12:12:58

Рейтинг:

Бора

Ако има място, където не бихте отказали да прекарате остатъка от живота си, то това е Бора Бора. Островът, известен още като „Перлата на Полинезия”, се намира във Френска Полинезия, на 230км. от Таити, като според последното преброяване през 2007г., населението му наброява 8 880 души.

Бора Бора е заобиколен от лагуна и бариерен риф, където живеят хиляди различни видове морски обитатели, а по средата на острова има угаснал вулкан, който е формирал два върха - Отеману и Пахия, като първият се издига на цели 722 метра над морското равнище.

Главното селище на Бора Бора е Вайтапе, разположено в западната част на острова, точно срещу основните канали на лагуната, а единственото летище се намира на 20мин. с лодка от него, на едно от множеството малки островчета, носещо името Моту Муте.

Безспорно най-голямото богатство на Бора Бора е лагуната, предлагаща всевъзможни забавления за туристите. Там те могат да практикуват всякакви видове водни спортове, но най-голямото предизвикателство пред тях е подводната разходка, предоставяща възможност за хранене на акули и скатове.

На туристите се предлагат и разходки с малки автобуси до най-популярните места на острова, където те биват запознавани с културните забележителности и историята на фермите за перли и ванилия.

Местното население се издържа основно от туризъм, като най-популярни за отсядане са бунгалата на кокили, разположени във водата. Първите такива датират отпреди 30 години, но в последно време техният брой значително нарасна, като те варират от сравнително евтини до суперлуксозни.

Официалните езици в Бора Бора са френският и таитянският, но жителите на острова владеят много добре и английски, в следствие на това, че туристите са предимно от Европа, Япония и САЩ.

Снимки: thelastminute, rachel_thecat и Wikimedia

Галерия Бора Бора
Читателски коментари

Кики - http://ladybg.net/ 2011-08-02 13:53:49 0 отговори

Кики - http://ladybg.net/

Имате глас от мен за свежите небесно сини пейзажи.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg