Автор: rosibel
Публикувано на: 09.03.2011 10:22:40

Рейтинг:

Ботаническата

Ако имате намерение да пътувате за Италия, град Мерано несъмнено заслужава вниманието на всеки турист. Почивката в този курорт ще ви възнагради с много чудесни открития. Обичаите и нравите на местните жители, особеностите на религията и културата, историческите паметници – всичко това привлича туристите като магнит. Несъмнено ще запомните този град за дълго.

Живописният курорт е разположен в Алпийската долина, заобиколена от великолепни гори, които достигат надморска височина 3 000 метра. Сред архитектурните забележителности с древна история не може да не отбележим великолепната църква "Свети Николай", популярният музей на туризма и тайнственият замък Тирол.

Освен това, италианският град Мерано е известен и с ботаническата градина Траутмансдорф. През 2005 година това място е признато за най-красивата ботаническа градина на Италия. Нейната обща площ е 12 хектара, а в центъра й се намира построеният през 1850 година замък.

Връх в богатата история на замъка е посещението на императрица Елизабет Австрийска през 1870 година. Пребивавайки в замъка 7 месеца, императрицата толкова се вдъхновила от красотата му, че дори се замислила да го купи.

Днес в замъка е разположен музеят на туризма на Южен Тирол - „Туризеум“. В оформлението на интериора активно е използван основният туристически символ – куфарът.

В 20 зали на замъка се разказва за двестагодишната история на туризма на Южен Тирол и развитието на Мерано като термален курорт.

Благодарение на идеалните климатични условия, в ботаническата градина виреят около 100 000 различни видове растения. Площта й е разделена на 4 ареала: слънчева част, градина с водоеми и тераси, горска част и растителността на Южен Тирол.

Както казва френският писател Анатол Франс: „Пътешествията ни учат на много повече, отколкото каквото и да било. Понякога един ден, прекаран на други места, ни дава повече, отколкото десет години живот у дома”.

Снимки: Stefan Rindt, Sandy Kirchlechner

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg