Автор: desci
Публикувано на: 28.03.2011 19:05:47

Рейтинг:

Да

Някога мислили ли сте си какво би било да пренощувате в ... капсула? Колкото и невероятно да изглежда на пръв поглед, в Япония, където пространството е кът в големите градове, хотелите капсули от рода на Capsule Inn Akihabara са вече цяла индустрия. Функционалност, компактност, удобство и достъпност – ето какво предлага хотел Capsule Inn Akihabara.


Capsule Inn Akihabara се състои от две основни секции – общо пространство, включващо баня и малък салон, и лично пространство, където са разположени капсулите или т.нар. спални. Капсулите са направени от стъклопласт и дизайнът им представлява обтекаема форма, напомняща самолетна стилистика. Всички удобства, които срещаме в конвенционалните хотели, можем да открием и тук: телевизор, радио, будилник, регулируеми светлинни източници... Нещо повече – всяко едно устройство и уред са буквално на една ръка разстояние и няма нужда да ставате от леглото, за да ги достигнете.


Размерът на капсулите е 1 м. х 1 м. х 2 м. Възможностите за настаняване включват самостоятелна капсула като спалня и групова спалня за жени, която е подходяща за двама до четирима човека. Дизайнът на интериора позволява напълно изолиране от останалите спални. Броят на капсулите в хотела е 169, като от тях 140 са за мъже, а 29 за жени. Capsule Inn Akihabara предлага в общите помещения безжичен интернет, както и три стационарни компютъра с връзка с интернет, лазерен принтер и факс.


Хотелите от този тип са едно интелигентно решение за хората, които работят много и остават понякога в офисите си до полунощ, изпускайки влака за дома си. А такива в Токио са мнозина. Хотелите капсули са също добро решение за хората, които идват в града по работа за кратко или пък да прекарат уикенда. В Capsule Inn Akihabara отсядат и мъже, и жени,и дори деца. Capsule Inn Akihabara е притегателно място и за туристите, които искат поне за малко да се почувстват като японци, и то при стандартна цена от 4 000 йени за нощувка, което се равнява на около 35 евро.

Да пренощуваш в капсула–хотел Capsule Inn Akihabara в Токио
Да пренощуваш в капсула–хотел Capsule Inn Akihabara в Токио
Да пренощуваш в капсула–хотел Capsule Inn Akihabara в Токио
Да пренощуваш в капсула–хотел Capsule Inn Akihabara в Токио
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg