Автор: admin
Публикувано на: 03.04.2009 13:13:43

Рейтинг:

Да

Шведската мина Сала е превърната в туристически район, разполагащ с музей, помещения за партита, сватби, конференции и други мероприятия, които побират между 10 и 100 души, и хостел, разположен върху минната област, който има 15 двойни стаи, с общи санитарни възли.

За хората с приключенски дух се предлагат възможности за екстремни преживявания, като придвижване по висящи мостове, катерене по въжени стълби и преспиване в стая, намираща се на дълбочина 155 метра, която е заобиколена от подземни езера, минни галерии и тунели, а до нея е разположена банкетна зала. Подземната стая няма санитарен възел, като най-близката тоалетна е на 50м. от залата, а баня има в хостела на повърхността.

Още при пристигането си гостите, желаещи да отседнат в уникалната стая, биват запознавани с района от екскурзовод, след което получават кошница със свежи плодове и нещо за пиене и биват оставяни да се насладят на тишината и спокойствието до следващата сутрин, когато закуската им се поднася в стаята, преди отново да излязат на повърхността. Нощувка за двама души в това помещение излиза около 360 евро, като в цената са включени също обиколката с екскурзовод и храната.

По принцип температурата в мината е 2 градуса по Целзий целогодишно, но в подземните зала и стая се поддържат постоянно 18 градуса. Разбира се, на тази дълбочина мобилните телефони не работят, но е осигурена постоянна интерком връзка с дежурен човек, който се грижи за гостите, ако се нуждаят от нещо.

Мината Сала се намира в провинция Вестманланд (Швеция), на 120км. северозападно от Стокхолм. Тя е използвана за добив на сребро от началото на 16в. до началото на 20в. Когато е функционирала от нея са получавани по 3 тона сребро годишно, което е извършвано ръчно, с помощта на прости инструменти.  

Снимки: salasilvergruva.se

Галерия Мината Сала
Да спиш в мина на 155 метра под земята
Да спиш в мина на 155 метра под земята
Да спиш в мина на 155 метра под земята
Да спиш в мина на 155 метра под земята
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg