Автор: admin
Публикувано на: 16.11.2010 09:30:51

Рейтинг:

Disney
На 30-ти октомври, от корабостроителницата Meyer Werft в немския град Папербург, излезе нов впечатляващ лайнер. Това е Disney Dream, който се преврърна в най-големият круизен кораб на компанията Disney Cruise Line.

Дължината на плавателния съд е 330м., като той ще може да превозва до 4 000 пътника, а екипажът му ще е 1 500 души. Любопитно е, че корабът ще има и близнак, който ще бъде пуснат по вода към края на 2012-та или началото на 2013-та година.

В момента по лайнера Disney Dream се извършват някои довършителни работи, засягащи най-вече обзавеждането му. Неговото първо официално пътуване ще стартира на 26 януари 2011г., а инвестицията се оценява на стойност 1 млрд. щатски долара.

Круизният кораб предлага на своите гости всевъзможни забавления и развлечения. Той разполага с множество заведения, магазини, огромен киносалон, басейни, мини голф игрище с 9 дупки, баскетболно игрище, което може да се преструктурира в такова за волейбол, футбол или тенис, SPA център, фитнес център и други съоръжения.

Малчуганите пък ще се почувстват като в рай, тъй като изненадите за тях са толкова много, че ще са им необходими месеци, за да се насладят на всички. На лайнера има аквапарк, разполагащ с няколко водни пързалки и други водни атракции, както и множество тематични стаи, в които децата ще могат да се забавляват с любимите си герои на Disney.

А сега нека дадем и малко техническа информация. Disney Dream е с тегло 128 000 тона и се задвижва от три 12-цилиндрови и два 14-цилиндрови дизелови двигателя на MAN. Агрегатите позволяват на плавателното средство да развива максимална скорост от 22 възела, която в определени моменти и при спокойни води може да достигне 23,5 възела.
Читателски коментари

vesela123 2010-11-23 19:09:26 0 отговори

vesela123

Haide da patuvame...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg