Автор: admin
Публикувано на: 10.01.2010 22:37:01

Рейтинг:

Дубай
От емирство Дубай разкриха какви са проектите, които ще видят бял свят през тази година. Наред с вече открития небостъргач Burj Dubai, който се превърна в най-високата сграда в света, ще има още нови хотели, спортни съоръжения, метростанции и летище.

Сред няколкото нови хотела, които ще отворят врати тази година се открояват дизайнерските на Armani и Versace, както и суперлуксозния Ottoman Palace 5, разположен на остров Джумейра, в който ще се намира най-голямата турска баня в света.

Любителите на голфа ще могат да играят на двете нови игрища Jumeirah Golf Estate и Al Ruwaya, които са проектирани от най-добрия голф играч в света, Тайгър Уудс. Новият хиподрум Мейдан пък ще бъде домакин на състезание от Световната купа за надбягвания, в която участват най-скъпите коне в света. Съоръжението разполага също с петзвезден хотел, 10 ресторанта, закрит паркинг за 10 000 автомобила, няколко изложебени зали и киносалон.

През тази година в Дубай ще отвори врати най-голямото летище в света Al Maktoum International, в което са инвестирани феноменалните 10 млрд. щатски долара. Планирано е всяка година през него да минават над 160 млн. пътници.

През втората половина на 2010-та ще бъде открита и „Зелената линия” на метрото в Дубай, която в момента е изградена на 80%, а от следващия месец в експлоатация ще влязат още 19 станции на „Червената линия”. В момента дубайското метро обслужва ежедневно 57 млн. пътника, което е с 40% повече от предварително предвиденото.
Галерия Burj Dubai (скица)
Дубай представи туристическите си проекти за 2010г.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg