Автор: vladi
Публикувано на: 24.01.2011 18:51:57

Рейтинг:

Екстремни

Освен многобройни ски писти, френският курорт Ла План предлага на своите гости и множество други видове развлечения. Така например, там е изграден най-големият в света парк, от който можете да наемете всевъзможни превозни средства за сняг.

В допълнение към традиционните видове шейни и снегоходи, от тази година се предлагат и две нови устройства. Те наподобяват велосипед без педали, като на мястото на гумите са монтирани ски. Това е второто място в света, след курорта Аринсал в княжество Андора, където се използва въпросното изобретение.

Изненадите в Ла План обаче не свършват дотук. В парка от зимни превозни средства присъстват и такива, чиито имена едва ли сте чували. Сред тях е и така нареченият йонер (Yooner), представляващ усъвършенстван модел на класическата алпийска шейна Паре.

Може би най-интересното и екстремно средство за забавление, което можете да наемете във френския курорт е еърборд (Airboard). Това е надуваема шейна, при която спускането става с главата надолу, като тя позволява развиване на доста голяма скорост.

Френският ски курорт Ла План е на първо място в света по площ на пистите, които заемат 10 000 хектара. На разположение на гостите са 110 лифта, обслужващи 124-те писти с обща дължина 225км. Зимният сезон тук продължава от средата на декември до средата на април.

Снимка: Chamberyflights

Галерия Ла План
Екстремни забавления в Ла План
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg