Автор: admin
Публикувано на: 17.01.2010 22:05:26

Рейтинг:

Фестивал
На 20 януари в испанския град Сан Себастиан (Испания) ще бъде открит традиционният празник Тамборада. Точно в полунощ, на централния площад, кметът ще издигне флага на града, а следващият ден ще премине под звуците на барабани.

Барабанистите, които излизат по улиците, се обличат като готвачи или войници и са придружавани от много деца, също в карнавални костюми. Тази пъстра и шумна фиеста привлича ежегодно много туристи, на които им се раздават тапи за уши, ако шумът им се струва прекалено висок.

Според легендата, през 1720г. един хлебар отишъл до чешмата, за да напълни бъчва с вода, но след като го направил решил да изпее любимата си песен. Няколко млади момичета, които седели на чешмата, започнали да му акомпанират, пляскайки с ръце във водата, а скоро към тях се присъединил импровизиран оркестър от целия град.

В последствие местните решили всяка година да организират подобно тържество и така празникът съществува вече почти три столетия. Няколко години по-късно, композиторът Раймондо Серхи написал „Маршът на Сан Себастиан”, който се изпълнява и до днес от няколко десетки барабанисти.

Снимка: flickr.com
Фестивал на барабаните в Сан Себастиан
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg