Автор: admin
Публикувано на: 31.12.2008 12:42:26

Рейтинг:

Фестивалът

Вече Ви разказахме за Снежния фестивал в Сапоро (Япония), който ще се проведе от 5-ти до 11-ти февруари 2009г. за юбилейния 60-ти път, а сега дойде ред и на този в китайския град Харбин.

Харбин е известен още като “Леденият град”, тъй като се намира в Североизточен Китай и е под прякото влияние на климата от Сибир. Средната температура през зимата там е -16,8, като цели пет месеца тя е под нулата.

Фестивалът датира от 1963г., но е прекъснат по време на културната революция в Китай и е възобновен чак през 1985г., от когато се провежда ежегодно. Тази година е бил посетен от 800 000 души, а таксата за вход е 150 юана, което е около 14 евро.

През 2009-та събитието ще се проведе за 25-ти път, като в момента се подготвят експонатите, който ще са повече от 2 000. За тяхното създаване са използвани 140 хиляди кубически метра лед и 100 хиляди кубически метра сняг.

Откриването на “Фестивала за снежни и ледени скулптури в Харбин” ще се състои на 5-ти януари, а продължителността му ще е един месец. Често има посетители и по време на подготовката, както и след края на събитието, ако метеорологичните условия са благоприятни и произведенията на изкуството не са се разтопили. 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg