Автор: desci
Публикувано на: 22.03.2011 15:16:22

Рейтинг:

Форин

Форин Офис в Обединеното Кралство продължава да съветва поданиците на Кралицата да не пътуват до Токио и Североизточна Япония, ако това не се налага по спешност. От там съобщиха, че са били раздадени йодни таблетки на повече от 500 британци в Япония, чийто ефект е да неутрализират радиацията, изтичаща от авариралия реактор на ядрената централа „Фукушима 1”. Според информацията, таблетки са били раздадени само на онези британци, които са пожелали.

 

Експерти от Обединеното Кралство твърдят, че няма реална опасност за здравето извън застрашения район, обозначен от японските власти. Зоната според британските експерти, в която е абсолютно нежелателно да се остава, е 80 км. около ядрената централа „Фукушима 1”. Открита е и гореща телефонна линия за връзка с Форин Офис. Въпреки че евакуацията на британски граждани продължава, Форин Офис обяви, че няма да има повече чартърни полети, организирани от британското правителство за напускане на Япония. Междувременно, търговските полети до и от Япония продължават.

 

Според Японската туристическа организация е напълно безопасно да се пътува до Източна Япония, което означава, че предпочитани дестинации като Киото, Осака, Сапоро и Каназава не са пострадали от земетресенията и са готови да посрещат туристи. Същото се отнася и за Хокайдо, Канзаи, Шикоку и Кюшу. Там транспортните фирми и туристическите услуги функционират нормално. Въпреки това много турове, предвидени за това време от годината и свързани с празника на цъфналите вишни сакура, са отложени за догодина.

 

Източник: dailymail.co.uk

Галерия Тори
Форин Офис съветва британците да избягват пътувания до Токио
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg