Автор: admin
Публикувано на: 20.08.2009 09:15:31

Рейтинг:

Хавайският

Наричан още „Островът-градина”, Кауай е смятан за най-красивият от всички Хавайски острови, заради буйната си растителност и разнообразните животински видове, някои от които се срещат единствено тук.

Комбинацията от девствени плажове, тропическа растителност и множество фермерски ниви, където се отглежда предимно захарна тръстика, превръщат почивката на остров Кауай в едно незабравимо преживяване за всеки турист.

Кауай е четвъртият по големина остров в Хавайския архипелаг, но е най-старият от големите. Той заема площ от 890кв.км., а постоянното му население е 58 000 души. Благодарение на разликите в надморската височина и разнообразния релеф, на острова са се формирали няколко микроклимата, средните температури, в които са между 15.5 и 26.6 градуса.

Островът разполага с 69 плажа, а дължината на цялото му крайбрежие е почти 182км. Всеки от плажовете има своята уникалност и си заслужава да бъде посетен, но най-голямата атракция е на южния бряг. Там се намира Спаутинг Хорн, представляващ образувание от изстинала лава, от което при прилив извират водни гейзери, като височината на бликащата вода понякога достига до18 метра.

Друга забележителност, която непременно трябва да посетите, ако отидете в Кауай, е Каньонът Уаймеа, известен също като “Гранд Каньонът на Тихия океан”. Неговата дължина е 16км., широчината му е 3.2км., а дълбочината - цели 1 097м. Любителите на планински катерения могат да се качат и на най-високата точна на острова - връх Кавайкини (1 598м).

Валежите на остров Кауай са доста малко, като средното им количество е 86 куб.см. годишно, но планината Уайалеале, чиято най-висока точка е на височина 1 540м. над морското равнище, е обявена за най-мокрото място в цял свят, със средни годишни валежи от 1 168 куб.см. На туритите се предлага и възможност за разходка с хеликоптер около кратера, по време на която могат да се насладят от въздуха на няколкото зрелищни водопада, разположени около него.

Снимки: kubina, exalthim и plassphoto

Галерия Остров Кауай
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg