Автор: pavel
Публикувано на: 28.07.2011 17:18:54

Рейтинг:

Хавайският

За разлика от Хавай, Мауи, Кауай и Оаху, остров Ланай е доста по-скромен по размери и брой на население, като на него живеят едва около 3 000 души. Именно това обаче е причината той да бъде предпочитан от любителите на по-спокойни почивки.

Местните хора твърдят, че островът, наричан в миналото „Ананасовият остров”, зарежда с невероятна енергия и препоръчват на всеки да го посети поне веднъж в живота си, като гарантират, че престоят му там ще остави прекрасни спомени в неговото съзнание.

На Ланай има само две селища, както и две голф игрища, на които се провеждат световни турнири. Останалата част от територията му е незастроена, благодарение на което туристите могат да се любуват на недокосната природа.

Площта на острова е 365 кв.км., а бреговата му ивица е с дължина 75 км., като на нея има 18 красиви плажа, но само 12 от тях са достъпни за ползване от туристите, а останалите 6 са девствени, като разбира се разходките по тях не са забранени.

Най-известният плаж е Манеле Бей, тъй като именно на него се намира единственото пристанище на острова. Той е обявен за морски резерват, като от тук може да се отправите на приключения в открити води, където да ловите риба, да се гмуркате или да наблюдавате китове.

Формата на Хулопое Бей пък наподобява тази на полумесец, като той граничи с естествени образувания от лава, придаващи му допълнителна екзотика. Най-оживен обаче е Шипрек Бийч, въпреки че е популярен с това, че около него постоянно потъват лодки и кораби, поради силните течения и кораловите рифове.

Както и на другите хавайски острови, така и на Ланай не всичко е само плажове. Тук се намира една от най-живописните пътеки, наречена Мунро. Тя е дълга 12.8 км. и преминава през планината Ланаихале, чиято най-висока точка е на 1 027 метра надморска височина. Именно от там се открива неповторима гледка към целия Хавайски архипелаг.

Други забележителности, които не трябва да бъдат пропускани на острова, са Градината на Боговете, представляваща каменни образувания в пурпурни цветове и черни отенъци, както и местността Катедралите, привличаща любителите гмуркачи със стотиците морски видове, включително октоподи, синьо ивичестата риба и рибата пеперуда.

Във високите части на Ланай, на площ от 590 акра се простира резерватът Канепуу, който разполага с изключително голямо изобилие от растителни и животински видове. Освен това, той се смята за истински рай за катерачите.

Снимки: jilbean3, rickh710

Галерия Остров Ланай
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg