Автор: vladi
Публикувано на: 01.08.2011 17:26:40

Рейтинг:

Хавайският

Хората, които търсят свободно и непринудено местенце с красива природа и чисти плажове, непременно трябва да посетят хавайския остров Молокай. Той е наричан още „Приятелският остров”, тъй като местните около 8 000 жители се славят със своето гостоприемство, а видът му е запазен такъв, какъвто е бил и преди 50 години.

На острова няма да срещнете силен трафик, високи сгради или нощни клубове, но за сметка на това ще се почувствате по-близо до рая, като се разходите из урвите от вулканични скали, долините Пелекуни и Вайлау, древните хавайски рибарници и недокосната природа отпреди хиляди години.

Главният град на Молокай се нарича Каунакакай, като в него се намира основното пристанище. Именно от там в миналото се е изнасяло огромно количество ананаси, добивано от бившата вече плантация Мауналоа, която е превърната в идеално място за разходки на туристи, от където могат да си закупят множество сувенири.

Островът предлага голямо разнообразие от плажове, включително и много усамотени, като например най-големият плаж с бял пясък в щата Хавай – Папохаку, както и намиращият се на северозападния ъгъл Кавакиу. Западният край на Молокай е любимо място на сърфистите, на северното крайбрежие се намира единственият бариерен риф на Хавайските острови, а идеалните места за любителите на спокойни води са плажовете Мърфи и Санди.

Голяма атракция за туристите е фермата Молокай, която датира от повече от 100 години и функционира и до днес. В миналото тя е съставлявала 1/3 от острова, като се е простирала на площ от 53 000 акра. В нея каубоите все още яздят конете си и изпълняват задълженията си по същия начин както са го правили техните предшественици. Фермата е обитавана от богата колекция екзотични животни.

Снимки: chuck55 и 4nitsirk

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg