Автор: admin
Публикувано на: 11.08.2009 16:31:34

Рейтинг:

Хавайският

Въпреки че е третият по големина остров в Хавай, Оаху се е обособил като икономическо и политическо сърце на Хавайските острови, където живее 75% от населението на 50-тия щат на САЩ.

Ако трябва Оаху да се опише само с една дума, то това е изобилие. Островът може да задоволи абсолютно всяка прищявка и страст на туристите, независимо дали желаят да плуват сред делфини, играят голф, карат сърф, изкачват кратера Даймънд Хед или да вечерят в някой от петзвездните ресторанти, чиито шоу програми включват както нежна музика, така и забавни пиеси от Бродуей.

Площта на Оаху е 607.7 квадратни мили (978кв.км.), бреговата му ивица е с дължина 112 мили (180км.), а по последни данни на острова живеят около 900 000 души. Това райско кътче привлича туристи освен с разнообразните си забавления и със своите 139 плажа, всеки от които е със собствено очарование. Най-известният плаж е Уайкики, където са разположени най-бляскавите хотели и заведения, както и най-популярните нощни клубове.

Северният Бряг на Оаху е меката за всички сърфисти. Този спорт се е зародил именно на Хавайските острови, като преди световноизвестният баща на сърфинга Дюк Каханамоку (хавайски олимпийски медалист) да започне да го популяризира, местните са сърфирали с тежки дъски, изработени от плътно дърво. Зимните месеци привличат на Северния Бряг най-запалените сърфисти от цял свят, като по това време се провежда известното състезание “Трипъл Краун ъв Сърфинг”.

На остров Оаху се намира единадесетият по големина град в САЩ и столица на Хавай - Хонолулу. Сред най-големите атракции в града е изкачването на спящия вулкан Даймънд Хед, чиято височина е само 231 метра, но от върха му се открива прекрасна панорамна гледка.

Едно от най-посещаваните места на остров Оаху е музеят на Пърл Харбър, който е построен в чест на загиналите американци при нападението на японците през 1941г. Туристите могат да се качат на кораба Мисури, където е подписано мирното споразумение между двете държави, както и да направят обиколка с подводницата Боуфин, която е една от 15-те, запазени и до днес от Втората световна война.

Снимки: wikimedia.org, dudubatista и lfl

Галерия Остров Оаху
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg