Автор: desci
Публикувано на: 20.04.2011 00:42:54

Рейтинг:

Hotel

През месец април 2008 г. в Брюксел отвори врати Hotel Blum – едно модернистично хрумване, осъществено с амбицията на 287 талантливи млади художници от различни страни в Европа, изрисували всяка една от стаите на хотела в различен стил. Гостите на хотела могат да избират ръчно изрисуваните стени според собствената си представа за думата „bloom” или казано на български „цвят”. Всъщност хотелът е разположен в близост до ботаническите градини, така че истинските цветове и аромати са съвсем близо.


От хотела обаче не се спират дотук, и за да направят престоя на гостите си още по-интересен и свързан с изкуството, няколко пъти в годината организират специални събития – изложби, на които млади художници и дизайнери показват творбите си. Тези изложения носят поетичното име  Art’n BLOOM!


Hotel Blum разполага с 305 стаи, решени в 10 различни стила, 12 цветни зали за конферентни събития, ресторант OO!, предлагащ здравословна закуска, безплатен фитнес на последния етаж, безплатен безжичен интернет и частен подземен паркинг за 115 превозни средства. Стаите са оцветени в еднакви цветове, това което ги прави различни са ръчно изрисуваните фрески по стените – лична интерпретация на младите творци на мотото – “bloom”.


Отсядането в Hotel Blum е нещо повече от престой – от хотела не държат на формалностите, на строгото официално облекло и т.н. Те очакват от гостите си да се чувстват естествено, да се наслаждават на цветните фантазии в стаите и да се настроят творчески. Какво повече бихме могли да искаме от едно пътуване? Цените на стаите се движат между 100 и 250 евро, а хотелът е отворен през цялата година.


Hotel Blum има добро разположение, близо до центъра на Брюксел. Шопинг зоната се намира на 15 минути разстояние, а историческият център на града - на 20 минути. Наблизо има метро станция, спирки на трамваи и на автобуси, а Gare du Nord е само на 500 м. Брюкселското летище отстои на 12 км. от хотела, което при нормален трафик ще ви отнеме около 25 минути с такси.


Снимки: hotelbloom.com

Галерия Hotel Blum
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg