Автор: desci
Публикувано на: 22.03.2011 16:29:45

Рейтинг:

Хотел

През последните години Любляна се превърна в атрактивна туристическа дестинация и благодарение на високото качество на услугите, предлагани в Словения, висококатегорийните хотели, както и на факта, че Любляна e домакин на изложението за конферентен туризъм Conventa, хотелите в словенската столица станаха популярни и търсени. Един от най-добрите хотелите не само в Любляна, но и в Словения – хотел Slon, се превърна в марка както на Conventa, така и на конферентния туризъм в региона.

 

Хотел Slon се намира в сърцето на словенската столицата – до старата част на града и замъка Любляна. Хотелът е четиризвезден и предлага 168 стаи и апартаменти. Фитнес, финландска сауна и отлична кухня са част от характеристиките, привличащи клиентите. В допълнение хотелът разполага с четири конгресни зали с различен капацитет, подходящи за събития до 250 души.

 

Необичайното име за хотел „слон” има своя предистория, простираща се чак до 1552 година, когато Максимилиан II, ерцхерцог на Австрия, отивайки към Испания със сватбени подаръци за своята съпруга Мария Испанска, спрял пътьом в Любляна. Един от сватбените подаръци за младата му съпруга бил слонът Солиман. Слонът по това време бил непознато и екзотично животно в Европа и впечатлил неимоверно много жителите на Любляна. На мястото, където някога спрял Максимилиан, по-късно бил построен хотел Slon.

 

Първият хотел Slon е построен през 1856-1857г. и оцелял цели 80 години. Той преживял дори голямото земетресение през 1895г. В хармония с модернистичната архитектура през 30-те години на 20 век обаче се взело решение за изграждането на хотел, съответстващ на духа на времето и била издигната новата сграда на хотела. Според тогавашната общественост, хотел Slon бил най-красивият и модерен хотел в Любляна.

 

От 10 години хотел Slon е част от веригата Best Western. Днес хотелът е изцяло реновиран. Стаите са оборудвани с кабелна и сателитна телевизия, както и с дейта порт, сешоари, тоалетни принадлежности и всичко необходимо при пътуване. Хотелът разполага с три ресторанта, а обслужващият персонал владее няколко езика. За доброто настроение на своите гости хотел Slon предлага безплатно континентална закуска и вестник всяка сутрин. Какво повече му трябва на човек?

 

Снимки: hotelslon.com

Галерия Хотел Slon
Хотел Slon в Любляна
Хотел Slon в Любляна
Хотел Slon в Любляна
Хотел Slon в Любляна
Хотел Slon в Любляна
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg