Автор: desci
Публикувано на: 19.05.2011 11:31:19

Рейтинг:

Хотел

Ирландия е страната на зелените поля, детелината, Свети Патрик, магьосниците и замъците. Всяка година стотици хиляди туристи се отправят към островната държава, за да се потопят в историята на келтите, да се убедят, че ирландското уиски не отстъпва на шотландското, да усетят магията на местния фолклор и да се похвалят, че са били в истински замък. Посещението на замък в Ирландия може да има много измерения, като едно от тях е – не просто да го посетите, а ... да поживеете за малко в него.


Waterford Castle е един такъв замък, превърнат в хотел, намиращ се в близост до град Уотърфорд. Замъкът се намира на остров в река Suir, заобиколен от гори и в тон със съвременните туристически тенденции в близост до голф игрище с 18 дупки. Waterford Castle датира от XV век и разполага с 19 просторни спални, предлагащи зашеметяваща гледка към околността. Той е единственият делукс хотел в югоизточна Ирландия.


Всички спални и помещения в замъка са декорирани индивидуално – антична мебелировка, облицовка с оригинални дъбови панели и богато орнаментирани гипсови тавани създават една уникална атмосфера в замъка, която се допълва от каменна камина в елизабетски стил.


Ресторантът на замъка-хотел предлага сезонни менюта и от ирландската, и от международната кухня. Елегантно допълнение на всяка вечеря са прекрасните изпълнения на пианиста на хотела, който свири всяка вечер по време на пиковия сезон. Майстор готвачът на Waterford Castle хотел е Майкъл Куин – добре известен в цяла Европа с кулинарните си умения и с блога си.


Типично за района – следобедният чай се сервира в Grand Entrace Hall, където сред уюта на голям открит огън се сервират сандвичи и други лакомства, а от 12.00 до 16.30 – шампанско. Какво още може да си пожелае човек за отпуската?


Замъкът предлага и различни възможности за частни партита и вечери до 80 души. Той е много популярно място за сватби, бизнес тържества и семейни чествания. Може би най-известната зала в хотела е Fitzgerald. В нея гостите могат да се насладят на леко меню, включващо пушена ирландска сьомга, топла пилешка салата и ирландско задушено, сервиращи се до 21.00 ч.


За тези от гостите, които не искат да нощуват в замъка има друга възможност – да отседнат във вила на острова, който е частен имот, принадлежащ на замъка. Вилите предлагат настаняване до 6 души в къща и могат свободно да се наемат.


Снимки: blog.luxuryproperty.com, irelandyes.wordpress.com

Хотел Waterford Castle в Ирландия
Хотел Waterford Castle в Ирландия
Хотел Waterford Castle в Ирландия
Хотел Waterford Castle в Ирландия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg