Автор: admin
Публикувано на: 17.06.2010 09:22:28

Рейтинг:

Хотел
Веригата Shangri-La планира през 2012г. да открие нов хотел, който ще се намира в тибетската столица Лхаса, разположена на най-високата равнина в света - Цинхай-Тибетското плато. Комплексът ще има 350 стаи, от чиито прозорци се откриват забележителни гледки на планински върхове, ледници, долини и езера.

Shangri-La Hotel в Лхаса ще се намира само на 1.5км. от популярния дворец Потала, разполагащ с над 1 000 стаи, в които е събрана една от най-богатите колекции от културни ценности в света. Други известни забележителности в близост са свещената планина Чакпори, дворецът Норбу Лингка и Тибетският музей.

Архитектурата на комплекса ще е с традиционните за Тибет мотиви, а обзавеждането ще е дело изцяло на местни занаятчии, които използват материали от региона. Всеки клиент ще бъде посрещан с древен тибетски ритуал и традиционен чай.

Освен това, при конструирането на хотела е взето предвид трудното аклиматизиране на чужденците към надморската височина, и са предприети необходимите мерки. Така например, комплексът ще разполага с нетрадиционен за Тибет двор с цветя и растения, които ще повишават процента на кислород във въздуха.

Shangri-La Hotel в Лхаса ще разполага с доста зони за забавления и развлечения в това число няколко ресторанта, бар, басейн, фитнес център и дори бална зала, с площ 1 700кв.м., която е подходяща за провеждане на големи бизнес срещи и банкети.

Не си мислете обаче, че това е най-високо разположеният хотел в света, тъй като град Лхаса е „само” на 3 650м. надморска височина. Челното място принадлежи на Everest View в Непал, който е открит още през 1973г., а през 1999г. официално е вписан в Книгата за рекордите Гинес. Той се намира на надморска височина 3 962м.
Галерия Град Лхаса
Хотел на покрива на света
Читателски коментари

Анонимен 2010-07-04 10:45:18 0 отговори

Анонимен

много яко-бих го посетил !!! :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg