Автор: admin
Публикувано на: 27.11.2009 12:37:14

Рейтинг:

Имението
Преди няколко години бившето имение на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар, застрелян през 1993г., беше превърнато в музей, който от година на година става все по-популярен, а броят на посетителите му постоянно нараства.

Бившето баронско имение се разполага на 2 000 хектара земя, а на неговия главен вход има две копия на леките самолети, използвани от Ескобар за доставката на първите му два тона кокаин в САЩ. Сградите са декорирани в така наречения стил „нарко-деко”, който собственикът му е взаимствал от гангстерския филм „Белязаният” от 1983г.

Едно от най-популярните места в имението е паркът Джурасико, където мафиотът е поместил огромна колекция от макети на динозаври с естествена големина. В този парк има и езеро, което е дом на десетки хипопотами, а наблизо е разположена самолетна писта.

Посетителите също така могат да видят колекцията от класически автомобили на Пабло Ескобар, както и арена за борба с бикове, на която баронът устройвал двубои до смърт, при възникване на спор межу членове на организацията му.

Всеки, дошъл да види от къде баронът е управлявал цялата си наркоимперия, може да си закупи сувенири, като копия на негови оръжия, фалшиви мустаци на Ескобар и статуетки с неговия лик и надпис с последните му думи „Те ме убиха”.

Снимка: flickr.com
Галерия Пабло Ескобар
Имението на Пабло Ескобар привлича все повече туристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg