Автор: admin
Публикувано на: 03.05.2010 10:48:02

Рейтинг:

Искат
Наскоро се беше заформила голяма истерия заради възможността земята под надписа „Hollywood” в Беверли Хилс да премине в ръцете на нов собственик, имащ намерение да стои луксозни жилища на нея.

За съхраняването на хълма Маунт Лий беше подета мащабна кампания от американски фонд, целящ да откупи парцела за 12,5 млн. щатски долара и да спаси символа на Холивуд, като по последни данни тя е била успешна и в момента сделката се финализира.

Типично по американски обаче, след като се дават пари, трябва да има и полза. Следвайки този принцип, датчанинът Кристиан Бей-Йоргенсен е измислил едно много интересно предложение за надписа, което ще го съхрани и в същото време ще носи приходи.

Архитектът предлага символът да бъде превърнат в хотел, фасадата на който да представлява надписа „Hollywood”. За да бъде осъществена неговата идея е необходимо да се премахнат старите букви и техният размер да се удвои.

Кристиан смята, че това ще е най-подходящото място за провеждане на церемониите Златен глобус и Оскар. Архитектът не приема твърдения от рода, че надписът не трябва да се превръща в поредния „Дисниленд”, тъй като според него хора от цял свят идват да го видят, а накрая са разочароват от гледката на обикновен шперплат, боядисан в бяло.

В момента надписът „Hollywood”, стоящ на хълма от 1923г., е в окаяно състояние, а поддръжката му е доста скъпа. Ако проектът на Кристиан бъде реализиран, съоръжението ще може да се самоиздържа и винаги ще има отличен външен вид, а самият надпис ще се забелязва от още по-далеч.
Галерия Hollywood Sign Hotel
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg