Автор: admin
Публикувано на: 16.01.2009 13:15:15

Рейтинг:

Италианският

Градчето Мадона ди Кампилио е разположено в полите на италианските Алпи, на 1 550 метра надморска височина между група скали, и е най-популярният ски курорт в Италия. Сезонът там е с продължителност от октомври до май, като през цялото време могат да се практикуват зимни спортове.

Планинските склонове на курорта са просторни и разнообразни, създаващи прекрасни условия за ски туризъм, както за опитни скиори, така и за начинаещи и деца. Трасетата са с обща дължина 2 600км. и винаги са с перфектна снежна покривка, а капацитетът на лифтовете е до 31 хил. души на час.

Мадона ди Кампилио е домакин на световни първенства по ски алпийски дисциплини, хокей на лед, шампионати по сноуборд и бобслей. Гостите на курорта имат възможност да гледат първенствата безплатно, като билетите за отделните състезания са включени в пакета услуги, предлаган от хотелите.

През летния сезон курортът се посещава от туристи от цял свят, които са привлечени от славата на карстовите му извори с лековита вода. Те имат възможност да се наслаждават на процедури като сауна, кални бани и масаж с алпийски билки и да се възползват от учудващо ниските им цени. В близост до градчето е разположен рехабилитационен център, където през лятото отсядат известни личности.

Снимки: campiglio.to и montagna.org

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg