Автор: admin
Публикувано на: 01.09.2010 11:11:07

Рейтинг:

Къде
Когато избираме в кои страни да пътуваме, непременно трябва да помислим за сигурността си в тях и дали ние и нашите близки ще се чувстваме в безопасност там. Благодарение на Световния индекс на мира, който се публикува ежегодно от 2007г. насам, тази задача вече е по-лесна.

Данните за индекса се предоставят от Института за икономика и мир, Центъра за изследване на мира и конфликтите, Университета в Сидни и международни експерти в областта, а резултатите и проучванията се обработват от британското издание „The Economist”.

Параметрите, които се разглеждат при проучването са постоянни променливи, като те включват както нивата на насилие и престъпност, така и външни фактори, сред които разходи за отбрана и водене на войни.

На сайта Visionofhumanity.org можете да разгледате рейтинга на почти всяка една страна и да научите повече подробности за него, като това е възможно за годините от 2007-ма до 2010-та.

Тази година, както и миналата, за най-мирна страна е определена Нова Зеландия, която сега е следвана от Исландия, Япония, Австрия и Норвегия. Челната десетка се допълва от Ирландия, Люксембург, Дания, Финландия и Швеция. Тази година България заема 50-то място, докато през 2009-та е била на 56-то, през 2008-ма – на 57-мо, а през 2007-ма – на 54-то.

За цялата история на Световния индекс на мира, най-опасната страна в света е Ирак. Тази година след нея се нареждат Сомалия, Афганистан, Судан, Пакистан, Израел, Русия, Грузия, Чад и Демократична република Конго.
Къде е безопасно да пътуваме според Световния индекс на мира
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg