Автор: admin
Публикувано на: 02.04.2010 19:10:11

Рейтинг:

Къде
Редовно четем статии за милионери и звезди, които прекарват свободното си време на различни места по света, но има една група хора, чието състояние се измерва не в милиони, а в милиарди, но както всички останали и те трябва да почиват.

За разлика от обикновените хора и някои милионери, които ги удари кризата и са принудени да преустановят почивките си или да се примирят с отсядането в по-евтини хотели, милиардерите не правят никакъв компромис относно ваканциите си. Поради това решихме да ви разкрием любимите места за релакс на едни от най-богатите хора на планетата.

Най-известната телевизионна водеща Опра Уинфри обича спокойствието на Карибите. Въпреки че притежава огромни имения в калифорнийските райони Мауи и Монтесито, Опра се отдава на релакс под огромните палмови дървета, наслаждавайки се на кристалните води на карибските плажове. Предпочитаното от водещата място е Антигуа, което е любимо и на Ерик Клептън.

Основателят на Virgin, Ричард Брансън, пък е почитател на Британските Вирджински острови, където е закупил остров Некер и е построил на него огромна вила в балинейски стил. На разположение на ексцентричния милиардер е пълен персонал, включително готвач и масажистка. Тъй като Брансън по принцип е малко странен, той понякога отваря имението си за туристи, като им взема символичните 100 долара.

Според Пол Алън, съосновател на Microsoft, колкото и добро да е едно място, то все някога ще ви омръзне, затова той е прибегнал до едно по-различно решение. Програмистът се е изръсил с 200 милиона щатски долара за мегаяхтата „Octopus”, с която отива където му хрумне. Тя е истинско чудо на корабостроенето, наподобяващо плаващ петзвезден хотел, разполагащ с басейн, киносалон, баскетболно игрище, две площадки за хеликоптери и дори истинска малка подводница за 10 души. За яхтата и нейните гости се грижат 60 души персонал.

Не всички милиардери обаче предпочитат плажовете с бели пясъци, палмите и топлия климат. Руксият олигарх Роман Абрамович например, когато не обикаля островите със своята 170-метрова яхта, се отправя към по-студени страните Собственикът на футболен клуб Челси често кара ски, поради което си е купил ранчото Wildcat Ridge, разположено на площ от 80 хектара, в близост до известния ски курорт Аспен в Колорадо.

Друг любител на студения климат е доскорошният най-богат човек в света, Бил Гейтс, който след като се оттегли от управлението на Microsoft се отдаде на благотворителност в Африка, заедно със своята съпруга Мелинда. Явно топлият континент не се отразява добре на Бил, тъй като той предпочита да почива в Гренландия и по-точно в курорта Apussuit Adventure Camp.

Снимки: Flickr.com
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg