Автор: desci
Публикувано на: 03.05.2011 01:39:12

Рейтинг:

Кои

Има всякакви класации – за най-добри хотели, най-откачени сувенири, най-красиви плажове... има и класация за най-популярните винени дестинации и тя е съставена от eTurboNews специално за почитателите на рубинената напитка.


Логично тази класация започва с френския регион Шампан, известен с пенливите си вина, или по-просто казано – с шампанското. Всъщност, според френските закони единствено вина, произведени в този район могат да носят името „Шампанско”, а всички останали, е – те са просто пенливи вина. Районът Шампан е известен с марките Dom Perignon, Veuve Clicquot и Perriet Jouet. Дестинация Шампан е изключително популярна и търсена от туристите.


Сериозната втора позиция в класацията заема Тоскана, където се произвежда едно от най-известните италиaнски вина – ксанти. Дегустации се правят обикновено в лозята Gallo Nero.


Следващото място – трето, ни отвежда в Калифорния, където Napa Valley е известна с наградата, която печели на винарското изложение в Париж през 1975 г. Днес в долината се предлагат над 500 вида вина.


Не може да има класация на вина, без в нея да бъде включена Испания, и ето тук тя заема четвъртата позиция. Около 500 винарни са разположени в испанския район La Rioja, а виненият фестивал Batalla de Vino се провежда ежегодно в град Аро. Тази година той ще се състои на 29 юни. Забавна част от фестивала е стрелбата с водни пистолети, при която противниците се заливат със струйки червено вино.


Нова Зеландия с Marlborough и специфичния сорт „бял совиньон”, Австралия с долината Hunter Valley с повече от 120 винарни и изисканите сортове McGuigan, Drayton и Tyrrell, Аржентина с района Мендоса са следващите позиции в класацията.


Изненадващо за някои тук попада и Германия – долината Мозел с известния сорт „ризлинг” и марките Muller-Thurgau и Elbling.


Последните две предложения са от Южна Африка – Stellenbosh – район със 140 винарни и известните вина Hartenberg Estate, Villiera и Neethlingshof, и запазената марка на ЮАР – пинотаж, и разбира се, Чили – Colchagua Valley с 20 винарни и препоръчани сортове “карменер” и „малбек”.


Снимка: tastewinesonline.com

Кои са десетте най-популярни дестинации за винени турове
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg