Автор: admin
Публикувано на: 02.12.2010 19:29:30

Рейтинг:

Коледна

По повод коледните и новогодишни празници, френският замък Во ле Виконт, който е един от най-красивите в страната, подготвя специална изненада за своите гости.

Сградата и градините ще бъдат преобразени чрез декорация и осветление, за да създават впечатление, че се намирате в приказка. Освен това, децата до 12-годишна възраст ще получат специални подаръци и ще могат да си наемат костюми.

В дворът ще бъдат поставени бели елхи, а голямата приемна зала ще бъде превърната в истинска гора, пълна с изненади и приказни герои. Стаите пък ще са украсени с балони и цветни гирлянди, а горящите камини ще създават допълнителен уют.

Дворецът Во-ле-Виконт се намира на 55км. югоизточно от Париж. Той ще бъде отворен за посетители на 4, 5, 11 и 12 декември, както и от 18 до 30, с изключение на 25-ти. Билетът за деца е 13 евро, а за възрастни - 16 евро.

Желаещите могат да си закупят пропуски, даващи достъп до повече зони на замъка, включително до музея на пътническите вагони, и осигуряващи подарък под елхата. Тяхната стойност е съответно 25 и 28 евро.

Во-ле-Виконт е един от най-красивите френски замъци, строен през 17-ти век от архитекта Луи Лево, ландшафтът пък е дело на колегата му Андре Льо Нотр, а за интериорния дизайн се е погрижил художникът Шарл Лебрен, който по-късно е оформял и Версай.

В момента собственик на имението е частната фирма Waage, която печели от него, както чрез организиране на подобни мероприятия, така и като го отдава под наем за заснемане на филми. Тук са снимани продукциите „Човекът с желязната маска” и „Лунният странник”.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg