Автор: admin
Публикувано на: 03.01.2010 19:34:02

Рейтинг:

Корейци

Южнокорейската компания Samsung Heavy Industries съобщи, че е получила поръчка за изграждане на суперлуксозен круизен кораб, на стойност 1.1 млрд. щатски долара, от базиран в Ню Мексико клиент, като целта е той да се превърне в най-луксозният в света.

Лайнерът ще бъде наречен Utopia, теглото му ще е 105 000 тона, а дължината - около 300 метра. Плановете са през 2013 година корабът да бъде завършен, като неговото предназначение ще е да обикаля през световните спортни и културни прояви.

Utopia ще има 15 палуби, 200 частни апартамента, с площ между 130 и 610кв.м., и 204 хотелски стаи. От компанията съобщават, че корабът е достатъчно просторен и спокойно може да побере 3 000 души, но в определени моменти на него ще пребивават само 600 човека, които ще получават първокласно обслужване от 600-членен персонал.

Цената на частните апартаменти варира от 3.8 до 24млн. щатски долара, като има и един специален, с площ от 1 200кв.м., който ще се предлага за сумата от 160млн. долара. Бъдещите собственици ще плащат и годишна такса за поддръжка, която все още не е известно каква ще бъде. Цената на хотелските стаи пък ще е между 500 и 1 500 долара на вечер.

Utopia ще разполага с 525-местен театър, няколко басейна с барове около тях, казино, художествена галерия, в която постоянно ще се излагат нови колекции и др. Тъй като някои семейства ще живеят на кораба, е предвидено да се наемат учители, които да обучават и възпитават децата.

Галерия Корабът Utopia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg