Автор: admin
Публикувано на: 06.11.2009 13:53:03

Рейтинг:

Космически
Компанията Galactic Suite, занимаваща се с разработката на първия космически хотел, съобщи, че въпреки съмненията и критиките към нейния проект, хотелът ще може да посрещне първите си гости в космоса през 2012-та година.

Инвестицията в изграждането на космическия хотел е в размер на 3 млрд. щатски долара, а финансирането е осигурено от анонимно лице. Престоят в съоръжението ще струва 3 млн. долара за 3 дни, като в тази цена ще влиза и 8-седмичен подготвителен курс на тропически остров.

По време на престоя си в космоса туристите ще имат възможността да наблюдават по 15 пъти на ден изгрева и залеза на слънцето, тъй като хотелът ще прави обиколка на Земята на всеки 80 минути. Придвижването на хората в хотела ще става посредством специални костюми, позволяващи им да се закрепят за стените.

Първият космически хотел ще бъде изграден на височина 450км. над земната повърхност, като в него ще има място за четирима гости и двама души екипаж, а пътят до хотела ще отнема половин ден.

До момента около 200 души са заявили интерес към почивка в космоса, като 43-ма от тях дори са направили резервации. Според директора на Galactic Suite, Ксавиер Кларамунт, в близко бъдеще пътуването в космоса ще стане нещо обичайно, а след около 15 години уикендите извън Земята ще се практикуват масово.
Галерия Galactic Suite
Космически хотел отваря врати през 2012г.
Космически хотел отваря врати през 2012г.
Космически хотел отваря врати през 2012г.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg