Автор: admin
Публикувано на: 23.07.2009 13:57:31

Рейтинг:

Коста

Според рейтинга на Happy Planet Index (HPI), Коста Рика е най-„зелената” и най-щастливата страна в света. Оценката е направена на базата на научни изследвания, проведени в областта на екологията и моралното здраве на гражданите на отделните държави по света.

Проучването показва също, че българите сме се изкачили от 145-та позиция през 2006-та година до 82-ра, но в последното изследване са участвали само 143 страни, докато в предходното те са били 178. Все пак трябва да се радваме, защото населенията на държави като САЩ и Русия заемат съответно 114-то и 108-мо място.

След костариканците в класацията се нареждат жителите на Доминиканската република, Ямайка, Гватемала, Виетнам, Колумбия, Куба, Ел Салвадор, Бразилия и на десето място Хондурас. Точно на обратния полюс са Бурунди, Намибия, Ботсвана, Танзания и Зимбабве, където са най-нещастните хора от държавите, включени в рейтинга.

Подробности за целия рейтинг може да намерите на Happyplanetindex.org

Снимки: cascone и baxterclaws

Галерия Коста Рика
Читателски коментари

Кирил Иванов 2009-07-25 17:44:26 0 отговори

Кирил Иванов

оредното доказателство, че парите и удобствата не са всичко!

segmadis - neshtoto.com 2009-07-24 23:53:18 0 отговори

segmadis - neshtoto.com

Интересно...явно ние хората наистина се радваме повече на това което нямаме. Сигурен съм че повечето от руснаците и американците са нещастни защото може би нямат такива плажове, а пък за коста риканците (май така е правилно) сигурно те искат да бяха малко по - богати... и все пак там наистина изглежда че е прекрасно място :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg