Автор: admin
Публикувано на: 30.06.2009 10:59:09

Рейтинг:

Le

Ако желаете да се почувствате като истински аристократ, то престоят в замъка Le Manoir de Lebioles Ви гарантира това усещане. Той се намира в белгийската провинция Арден и от 2006г. функционира като луксозен хотел.

Замъкът Le Manoir de Lebioles е популярен също като „Белгийският Версай”. Първата сграда е построена още през 1842г., но в периода 1905-1910-та потомъкът на крал Леополд 1-ви - Джордж Нейт изготвя нов план и изгражда този изключителен архитектурен паметник, запазил излъчването си и до днес.

През годините в замъка са живяли много знатни особи, между които членове на кралското семейство, художници и музиканти. През 1980г. Le Manoir de Lebioles е продаден на белгийски хотелиер, който го превръща в хотел, функционирал като такъв до 1999г., когато собственикът му е бил принуден да го продаде поради дългове.

В последствие, поради безстопанственост, замъкът е бил подложен на разруха и вандализъм, докато през 2005г. е закупен от находчив предприемач. Той наел известни белгийски архитекти и дизайнери  и само след година Le Manoir de Lebioles си възвърнал блясъка, без да губи първоначалния си облик.

Управата на замъка гарантира на своите гости, че ще бъде изпълнено всяко тяхно желание и ще им бъдат предоставени възможно най-високите стандарти на обслужване. За храната се грижат първокласни френски готвачи, а СПА центърът осигурява отличен релакс.

Замъкът, разположен в близост до град Спа, където се намира световноизвестната едноименна писта за автомобили, на която се провежда кръг от Формула1, както и най-реномираният голф клуб в Белгия - Royal Golf Club Des Fagnes. Градчето е с население само 11 000 жители и датира още от римско време, като именно от него произтича наименованието СПА. То разполага с множество термални извори и СПА комплекси. 

Галерия Le Manoir de Lebioles
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg