Автор: admin
Публикувано на: 04.11.2010 12:20:46

Рейтинг:

Ледената
Управата на руския град град Кунгур, който е едно от най-посещаваните места в район „Пермски край”, е приела план за развитие на туризма в периода 2011-2013г. Според него, посетителите на популярната „Ледена пещера” ще достигнат 150 000 годишно, като в момента са 120 000.

Уникалното природно образуване е една от най-големите карстови пещери в Европа. Нейната дължина достига 5 700м., от който 1 500 са достъпни за туристи. Тя е отворена за посетители през 1914г., като отначало интересът към нея бил малък, но с годините постоянно нараства и през 1980-та годишната и посещаемост бележи рекорд от 202 481 души.

Пещерата има цели 58 разклонения, всяко едно от които е с уникално оформление. В повечето от тях температурата е около нула градуса дори и през лятото, поради което почти няма вреди микроби.

В галерията „Сондажна кула” температурата е -17 градуса по Целзий, а в „Диамант” тя достига -32 градуса, като именно там са се формирали най-красивите ледени образувания по естествен начин.

Не по-малко интересно е и разклонението „Метеор”, където светлината създава илюзия, че действително се намирате в метеор. Освен това, в Ледената пещера в Кунгур има повече от 70 езера, свързани с водите на река Силва.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg