Автор: desci
Публикувано на: 04.04.2011 23:55:34

Рейтинг:

Лугано

Лугано се намира толкова близо до Италия, че трансферите от летището в Милано до Лугано се извършват с автобуси – няма и час, дори и при задръстване, и вече се намирате в Швейцария. Колкото и близо до италианската столица на модата да се намира Лугано обаче, толкова всичко е по-различно - природата, усещането, хората. Уютно разперено по крайбрежието на едноименното езеро, Лугано е идеалният избор за пълноценна почивка през уикенда, а защо не и за малко шопинг.


Ако искате да се намирате на по-оживено място, може да изберете хотел в самия град, но на километър-два от него има хотели, които освен лукс, ще ви предложат още спокойствие и откъсване от градския живот. Гледката, разкриваща се от хотелските стаи е поразителна – езерото се е ширнало, докъдето поглед стига, оградено от скалисти хълмове-планини, сякаш стражи, пазещи вълшебното езеро от външния свят. Застъпвайки се една друга, те създават усещането, че се намирате в приказен свят – на онова закътано място – през девет планини в десета, където само най-смелите и упоритите успяват да отидат.


Повърхността на езерото е спокойна и гладка. При поглед отблизо може да се различат големи червени риби, мързеливо плуващи до брега. Компания им правят многото видове патици, които важно плуват и се гмуркат в преследване на закуската си в хладните води. Картината се допълва от двойки бели лебеди, които не само не се притесняват от хората, а очакват търпеливо да бъдат нахранени – от местните ресторантчета, разположени по брега на езерото, хранят птиците с хляб.


Лугано привлича като магнит с архитектурата си, лъкатушещите улички, губещи се нагоре по хълмовете, екзотичните палми и разбира се панорамата на езерото. Една от най-известните забележителности на града е катедралата „Сейнт Лорънс” от 1888г., построена от мрамор и бял камък с фигури на библейски герои на фасадата. Музеят на културата, галерията „Готардо”, музеят на Херман Хесе могат да бъдат други акценти в програмата ви. Но ако искате наистина да се почувствате като в приказка, вижте Лугано през нощта. Нощем десетките хълмове, надвисващи като тъмни сенки над водната повърхност, са обсипани със стотици светлини – сякаш останали от звезден дъжд. Въздухът е свеж и просторът необятен. Казват, че именно такова място в Швейцария е събудило въображението на Р.Р. Толкин, за да напише шедьовъра си „Властелинът на пръстените”. Дали това е така? Ами идете и се уверете сами! Лугано ви очаква.


Снимки: scris, lucamascaro, jukkav

Галерия Лугано
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg