Автор: desci
Публикувано на: 30.04.2011 23:24:33

Рейтинг:

Музеят

За да отбележат 250-годишнината от рождението на основателката на музея, Мари Тюсо, от музея на Мадам Тюсо в Хонг Конг разкриха интересни факти – кои са били най-атрактивните восъчни фигури при откриването на музея през 1802 г. и кои са те днес. Оказва се, че става на въпрос за много различни личности, което и показва голямото развитие на обществото за изминалите 250 години и промяната на неговия интерес към живота на публичните фигури.


И докато през 2011 г. на мода са Робърт Патисън и Лейди Гага, преди два века най-атрактивни за посетителите са били Наполен, Мария Антоанета, Бенджамин Франклин и Джордж III. Това говори красноречиво за преместването на интереса на аудиторията от политиката към шоубизнеса.


Една от заслугите на Мадам Тюсо е, че започвайки своята дейност с излагане на восъчни фигури на известни личности в музея преди два века, тя прави тези личности по-достъпни за широката публика във време, когато не е имало вестници и фотография. Положението е коренно различно днес, когато благодарение на Интернет новините се разнасят светкавично по целия свят, предлагащи цялата гама от информация, включително снимков и видео материал.


Музеят на Мадам Тюсо в Хонг Конг е замислил редица събития, с които да ознаменува събитието. Едно от тях е откриването на восъчната статуя на Робърт Патисън през месец юни. Посетителите на музея ще имат възможността да „се обвържат” със звездата на романтична брачна церемония, наречена „Омъжи се за мен”. До 31 май пък всички фенове могат да гласуват за най-добър стайлинг на восъчната фигура.


Снимка: zeilenabsatz

Галерия Мадам Тюсо
Музеят на Мадам Тюсо в Хонг Конг празнува 250 години от рождението на основателката си
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg