Автор: admin
Публикувано на: 01.04.2009 09:11:49

Рейтинг:

Музеят

Музеят за миниатюри Wunderland, намиращ се в немския град Хамбург, е сбъдната мечта на близнаците Фредерик и Герит Браун, Щефан Херц и Герхард Дайшър.

Сградата, в която се помещават експонатите е бивш склад с площ 11 840кв.м., от които в момента е заета едва една пета част. В нея посетителите могат да се насладят на умело възпроизведени места от Скандинавия, Германия, Швейцария, Австрия и САЩ.

Wunderland е открит през 2001г. от братята Фредерик и Герит Браун, а по-късно към тях са се присъединили Щефан Херц и Герхард Дайшър. През 2008-ма ентусиастите посрещнаха милионния посетител на музея.

Още от самото начало близнаците Браун са обърнали особено внимание на влакчетата, които са им страст. С течение на времето, релсите станали толкова много, че тяхна влаковата мрежа се превърнала в най-голямата в света от този вид.

Към момента в музея има над 10 000 влакчета, 170 компютърно контролирани коли, 200 000 човечета, 200 000 дървета и 300 000 LED светлини, които симулират състояния на ден и нощ. Миниатюрите постоянно се увеличават, като скоро ще се появи и летище.

Wunderland е отворен за посетители от 9.30 до 18.00 часа, но не е препоръчително да се посещава по време на ваканционните за училищата периоди, тъй като тогава опашките са километрични. Цената на билет за дете до 16г. е 5 евро, а за възрастен 10 евро.

Научете повече за Wunderland на официалния сайт на музея www.miniatur-wunderland.com

Снимки: wikimedia.org 

 

Галерия Wunderland
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg