Автор: admin
Публикувано на: 08.03.2009 23:30:19

Рейтинг:

На

До брега на езерото Дал, в индийския град Кашмир, от две години функционира една от най-големите градини с лалета в Света – Сирадж Баг. В нея има 600 лехи с над 360 000 цветя, разположени на площ от 300 декара.

Градината е създадена от Соня Ганди и е посветeна на нейната свекърва Индира Ганди, поради което е позната още като „Gandhi Tulip Garden”. Много интересен факт е, че освен Соня, в направата на градината са участвали само още четирима души, които са засаждали луковиците.

Изготвен е план за разширяването на тази забележителност на 1 000 декара, в които да има 2 000 лехи. Ако това стане, тя автоматично ще се превърне в най-голямата градина с лалета в света, за каквато в момента се смята тази в холандския град Кьокенхоф.

Сирадж Баг ще е отворен за посетители от 20-ти март до към края на април поради факта, че периодът на цъфтеж да лалетата е само две седмици. Управителите на градината обаче са решили, след като прецъфтят лалетата, да засадят и други цветя, с което да привличат туристи през по-голяма част от годината. 

Галерия Сирадж Баг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg