Автор: admin
Публикувано на: 16.06.2009 22:29:53

Рейтинг:

Наблюдение

От юни до октомври крайбрежните води на Еквадор ще се превърнат в дом за женски гърбави китове. Всяка година тези животни мигрират от Атлантика, минават през крайбрежията на Чили и Перу, за да стигнат до мястото, където оставят потомство.

Наблюдението на китовете е една от най-големите атракции за любителите на дивата природа. Именно това е причината туристическите дружества в Еквадор да предлагат разнообразни екскурзии до местата, където могат най-добре да се наблюдават китовете.

Гърбатите китове са едни от най-удивителните създания на природата. Те са социално активни животни и са популярни със своите игри и песни. Едно семейство от тази порода се състои от 8 до 10 екземпляра, като някои от тях достигат дължина 20 метра и тегло 40 тона.

Въпреки че всички гърбати китове си приличат, всъщност те притежават своя уникалност – в света няма два кита с абсолютно еднаква окраска на опашката. Ако турист заснеме кит, който до момента не е регистриран от учените, то той може да даде собственото си име на животното.

Сникми: тук, тук и тук 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg