Автор: desci
Публикувано на: 30.04.2011 12:41:25

Рейтинг:

Нареченски

Известен в близкото минало като убежище за душевно болни, курортът Нареченски бани днес на практика предлага възстановяващи процедури за всички, които се чувстват изморени и стресирани. А такива са половината насаеление на България или както обичат да се шегуват в Нареченски бани, половината българи са потенциални клиенти на курорта.


Верни на съвременните тенденции и бумът на спа и уелнес услугите навсякъде по света, в Наречен са подготвили различни пакети от здравни услуги, подходящи както за хора, страдащи от определени заболявания, така и за здрави хора, които просто искат малко да си починат и да заредят батериите.


Възможностите за балнеология и спа в Нареченски бани са много. На разположение на посетителите са както хотели, предлагащи балнеоложки услуги, така и специализирани санаториуми с утвърдена многогодишна практика. Разбира се, обстановката в хотелите е далеч по приятна и релаксираща поради новото строителство, докато в санаториумите разполагат с повече възможности за извършване на специализирани процедури. И в двата случая обаче лекарите са специалисти с респектираща репутация в медицинския бранш.


Едно от новите предложения е балнеокомплекс Medica, който разполага с 42 стаи и 3 апартамента с цифрова телевизия, безжичен интерент и мини бар. Медицинският център към хотела има добре оборудвани зали за физиотерапия и кинезитерапия, а лечението се извършва под наблюдението на ортопед, физиотерапевт и невролог. Гостите на хотела могат да разпускат в минералния басейн и да избират между джакузи, перлена вана и тангенторни вани, парна баня, сауна и различни видове релаксиращи и терапевтични масажи. Хотелът има и ресторант, предлагащ лакомства от родопската кухня.


Посетителите на Наречен могат да се възползват и от услугите на Специализираната болница за рехабилитация Нареченски бани База № 1, която е най-голямото лечебно заведение в курорта и е със 190 легла. В санаториума с успех се лекуват заболявания като диабет, неврози, депресии, сърдечно-съдови заболявания, както и заболявания на периферната нервна система и опорно двигателния апарат. В База № 1 предлагат и рехабилитация на слединсултни състояния и рехабилитация след сърдечни операции и сърдечен инфаркт. Санаториумът работи със здравната каса и издава болничен лист за престоя по клинична пътека.


Друга алтернатива е бившият военен санаториум, сега Многопрофилна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Св.Богородица” ЕООД, която разполага със 150 легла. Интересна е историята на санаториума, който първоначално е построен за рехабилитация на немските пилоти по време на Втората световна война. В санаториума се прави диагностика, изследване и лечение на стрес, дистрес, тревожни състояния и панически разтройства, захарен диабет, хипертония и исхемична болест на сърцето и други. Тук, както и в другите специализирани болнични заведения в Наречен, основно средство за лечение е радоновата вода, която е с температура 29°С и за която специалистите казват, че е безвредна, тъй като периодът на разпад на радона е 2 денонощия. Това е и причината тя да не може да се бутилира и да е достъпна само на място. Тя влияе положително на пациенти, страдащи от заболявания на централната нервна система, на сърдечно-съдовата система, помага при посттравматично стресово разстройство, паническо разстройство, лечение на диабет.


Балнеоложките комплекси в Нареченски бани са оборудвани с най-съвременна техника за извършване на различни балнеоложки процедури под надзора на специалисти, които могат да диагностицират на място желаещите и да определят техните нужди. И докато някога е бил популярен рефренът „Поздрав далечен от лудите в Наречен”, днес доктор Тилев, директор на Военния санаториум казва: „Луди са тези, които не идват в Наречен”. Убедете се сами!


Нареченски бани са включени в проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България” по Оперативна програма „Регионално развитие” (2007-2013).


Още за кампания „Насърчаване на вътрешния туризъм в България”


Да спасим римската гробница и южната крепостна стена в Силистра!

Нареченски бани – глътка въздух в забързаното ежедневие
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg