Автор: admin
Публикувано на: 02.02.2010 11:05:13

Рейтинг:

Най-дългата
Австрийският зимен курорт Вилдкогел Скай Арена е доста популярно място за каране на ски, но той може да се похвали и с една по-различна особеност, превръщаща го в най-желаната дестинация за всички малчугани, а и не само за тях.

Курортът разполага с най-дългата писта за спускане с шейни в света, която функционира дори и когато навън се стъмни, тъй като е осветена до 22:00 часа. Трасето е дълго цели 14км., като по него може да се пускате с шейни.

От магазините в близките градове Нойкирхен и Брамберг може да наемете или закупите всякакви видове шейни. Самата писта притежава и естествено формирал се улей за бобслей, като желаещите имат възможност да наемат и този вид средство за спускане.

Едно качване с лифт до най-горната точка на пистата струва 7 евро за възрастни и 3.5 евро за деца, но разбира се, може да си закупите и абонаментни карти с различна продължителност, от дневни до двуседмични.

Курортът Вилдкогел се намира на 2 224м. надморска височина, в провинция Залцбург, Австрийски Алпи. През лятото той предлага различни възможности за почивка сред природата, като са изградени множество веломаршрути, а любителите на парапланеризма идват тук, за да практикуват този спорт.
Най-дългата писта за шейни в света
Най-дългата писта за шейни в света
Най-дългата писта за шейни в света
Читателски коментари

Ива 2010-02-09 20:47:51 0 отговори

Ива

Това е нещо уникално и невероятно. Ако заведа децата там никога няма да искат да си тръгнат. Лелееее само като си представя 14км. с шейна :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg