Автор: admin
Публикувано на: 14.05.2009 01:02:53

Рейтинг:

Най-добрите

Икономическата криза направи хостелите много популярни и ако до момента по-голямата част от тях бяха насочени към хората с ниски финансови възможности, то вече започнаха да се появяват и така наречените „бутикови хостели”. По този повод, британското издание Guardian публикува списък с десетте най-добри хостела на Средиземноморието.

Villa Saint Exupery в Ница е хостел от най-висока класа. Неговите посетители са привлечени от близостта му до Монако, Кан и Сен Тропе, както и от чудесната гледка към Средиземно море, която се открива от прозорците на стаите. Всички напитки в хостела са на цена 1 евро, а нощувките за един човек варират от 16 евро в обща спалня до 70 евро в самостоятелна., като при всички варианти е включена закуска.

Rooms Deluxe, в испанския град Валенсия, се счита за един от най-добре оформените хостели в Европа и освен това се намира на две крачки от плажовете Las Arenas и La Malvarrosa. Всички 28 стаи са с абсолютно различна декорация, като цената за нощувка започва от 35 евро, но може да стигне и до 100 евро, ако се спрете на стая с вана.

Курортното градче Олимпос е само на няколко километра от град Кемер, а в него се намира един от най-красивите плажове в Турция. Bayrams Treehouse пък може да се нарече един от най-необичайните хостели в този регион. Стаите са разположени буквално в дърветата, а докато отпускате в тях може да пушите наргиле или да пиете кафе. Тук всяка стая има по четири легла, като цената за нощувка е 15 евро.

Хостелът Anny Studios се намира на красивия гръцки остров Санторини в град Периса, само на 30 метра от плаж с черен вулканичен пясък. Местните брегове са идеални за гмуркане и плуване с маски. Всяка стая в хостла разполага с баня, тераса, кухня, кабелна телевизия и климатик, като цената за нощувка варира от 10 до 75 евро, в зависимост от сезона и броя на леглата в стаята.

Riad Zahra, в мароканския град Ес Савейра, предлага на своите гости възможност да се насладят на спокойствието на природата и дивите плажове. Освен това на тяхно разположение са басейн, ресторант, бар и училище по сърф. Дизайнът на сградите е смесица от арабски и андалусийски стил, а всички прозорци гледат към морето. Нощувка тук струва 25 евро.

Peniche Hostel Backpackers, в португалското селище Пенише, е типичен семеен хостел. В него има четири спални помещения за по четирима души, една двойна стая и хол с обща кухня. На посетителите се предлага възможност за наем на велосипед или сърф. Цената за нощувка в общите спални е 20 евро, а в двойните - 40 евро.

Ако сте заклети любители на сърфа, то хостелът Surf Backpackers е точно за Вас. Той се намира в испанския град Сан Себастиан и е разположен на метри от популярния сред всички сърфисти плаж Зуриола. Управителите на хостела организират безплатна обиколка на града, ако решите да почивате тук, а цената за една нощувка е 35 евро.

Sunflower е разположен в италианския курорт Римини и в него се организират един от най-добрите партита в града. Освен това отседналите тук получават отстъпки и дори безплатни билети за нощни клубове, а на сутринта могат да отпуснат в хамаците в градината. Цената за нощувка в обща стая е 25 евро на човек, а в двойна - 45 евро.

Семейният хостел Scalinatella, в живописния курортен италианския град Амалфи, се намира на 100 метра от плажната ивица, която се простира по протежение на редица исторически сгради, построени над залива Салерно. Всяка сутрин в хостела се сервира безплатна закуска, градското пристанище е на 10 минути пеша, а цените за престой на нощ са 21 евро в обща стая и 60 евро в двойна.

Хостелът Rituals Backpackers е разположен в близост до див плаж в испанския курортен град Кашкайш, чието население се състои предимно от бразилци. Терасите на сградите са с изглед към морето, а в двора на комплекса има чудесни градини и басейн. Хостелът разполага само с общи помещения за спане, като нощувката струва 21 евро.

Най-добрите хостели на Средиземноморието
Най-добрите хостели на Средиземноморието
Най-добрите хостели на Средиземноморието
Най-добрите хостели на Средиземноморието
Най-добрите хостели на Средиземноморието
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg