Автор: vladi
Публикувано на: 18.01.2012 12:31:58

Рейтинг:

Най-добрите

Специалисти от реномираното издание The Independent определиха победителите в организираната от тях класация „The Big Six: Luxury ski hotels”, в която както сами разбирате са поместени шестте най-добри планински хотела.

На първо място в класацията е поставен Altapura, намиращ се в един от най-високите планински курорти в света Вал Торанс (Франция). Хотелът отвори врати в края на 2011 година и разполага с 88 стаи, 3 ресторанта, 2 бара, SPA център и луксозен ски магазин, от който може да закупите или наемете екипировка и оборудване за практикуване на различни зимни спортове.

Второто място е отредено на Nira Alpina в Сейнт Мориц, който също бе открит преди няколко месеца. Неговият капацитет е 70 стаи с модерно обзавеждане, а единственият му ресторант е автентичен швейцарски. От хотела се открива невероятна гледка към езерото Силваплана и намиращите се наблизо ски писти. Освен това гостите могат да се възползват от библиотека с хиляди книги и SPA процедури, както и да похапнат вкусни сандвичи и домашно приготвени торти.

Последен в челната тройка е дизайнерският Jagdgut Wachtelhof, разположен в австрийския курорт Мария Алм и намиращ се в непосредствена близост до ски пистите. Сградата, в която се помещава хотелът, в миналото е била ловна хижа, но в момента разполага с 22 луксозни стаи, голям ресторант, малък гурме ресторант, бар, просторен SPA център и детски клуб.

Класацията „The Big Six: Luxury ski hotels” на The Independent включва още три хотела. Това са Le Chalet в Межев (Франция), Alpina Dolomites в Южен Тирол (Италия) и Backstage Hotel в Цермат (Швейцария).

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg